fbpx

U susret Icoolaw I i Icoolaw II

Icoolaw I i Icoolaw II su dve međunarodne konferencije pravnika koje su obeležile našu misiju povezivanja pravnika iz celog sveta i istraživanja novih perspektiva u pravu i tehnologiji. Iako se ove konferencije održavale na različitim lokacijama, obe su imale izuzetan uticaj na pravni sektor i učesnike koji su prisustvovali.

Icoolaw I je prva međunarodna konferencija pravnika održana na prelepom Kopaoniku, u hotelu Kraljevi Čardaci, od 25. do 28. novembra. Fokus konferencije bio je na temi “Pravo i Covid”, sa ciljem da se diskutuje o uticaju pandemije Covid-19 na vladavinu prava i privredu. Učesnici su imali priliku da se upuste u analize o ključnim temama poput vladavine prava i Covid-a, online suđenju, pravu na slobodu kretanja i primeni međunarodnih konvencija o zaštiti ljudskih prava. Ova konferencija je omogućila učesnicima da steknu nova znanja i uvide u najnovija dešavanja i promene u pravnom okviru usled pandemije. Takođe, kroz panel diskusije, učesnici su čuli različite perspektive i iskustva kolega iz različitih delova sveta, što je otvorilo prostor za diskusije i razmenu ideja. Pored stručnog programa, Icoolaw I je pružio i brojne dodatne benefite učesnicima, uključujući materijale za učešće, Connecting Day za uspostavljanje novih kontakata i proširivanje mreže.

Icoolaw II je druga međunarodna konferencija pravnika održana od 13. do 17. decembra u prelepom hotelu Grand u Banskom, Bugarska. Ova konferencija je bila posvećena temi “Pravo i IT” i privukla je najeminentnije pravnike iz celog sveta. Fokus diskusija bio je na zaštiti podataka o ličnosti na internetu, veštačkoj inteligenciji i pravima, digitalnoj imovini, radu na daljinu, digitalizaciji i mnogim drugim temama koje se tiču savremenog pravnog okvira i brzog razvoja informacionih tehnologija. Icoolaw II je pružio učesnicima privilegiju da slušaju predavanja istaknutih stručnjaka iz oblasti prava i tehnologije. Kroz panele, diskusije i interaktivne sesije, učesnici su mogli da steknu dublji uvid u povezanost između pravnog sektora i informacionih tehnologija, kao i da razmene svoja iskustva i najbolje prakse.

ReplyForward

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *